Investiția fabuloasă a ANOFM, confirmată. Cum ajută 28 de milioane de lei românii care își caută un loc de muncă

de: Denisa Dudescu
18 08. 2023

Agenția Națională pentru Ocupare a Forțelor de Muncă (ANOFM) a semnat cu asocierea formată din Power Net Consulting (lider), Phoenix IT și Next Generation Business un contract pentru realizarea unei platforme care va integra toate serviciile, scrie publicația Profit.ro.

Ce presupune contractul

ANOFM va avea o nouă platformă, unde se vor regăsi toate serviciile puse la dispoziție de agenție. Platforma ar urma să fie gata peste 9 luni, iar de acest lucru se va ocupa asocierea de firme formată din Power Net Consulting (lider), Phoenix IT și Next Generation Business.

Proiectul eSPOR, prin obiectivele sale, este în concordanță cu Acordul de parteneriat 2014 – 2020 urmărind modernizarea sistemului SPO și consolidarea capacității sale administrative (și a expertizei) de a furniza servicii de ocupare active/personalizate. 

În acest context, în cadrul acestui proiect sunt avute în vedere promovarea unor acțiuni inovatoare de dezvoltare a serviciilor pentru angajatori la nivelul tuturor celor 8 regiuni de dezvoltare. 

Proiectul va asigura dezvoltarea capacității SPO de gestionare a serviciilor dedicate angajatorilor creând premisele unei creșteri a gradului de satisfacție în rândul acestei categorii de clienți, precum și creșterea calității, eficacității, eficienței și transparenței SPO prin dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului propriu, pentru asigurarea unei utilizări eficiente a capitalului uman propriu, în relația cu angajatorii”, scrie în caietul de sarcini al licitației, potrivit sursei citate.

Reprezentanții instituției spun că proiectul va contribui la realizarea obiectivelor Strategiei Naționale de Ocupare a Forței de Muncă 2014-2020, prin implementarea unor obiective pe care SPO și le-a asumat și prin care se urmărește dezvoltarea serviciilor dedicate angajatorilor: „dezvoltarea resursei umane proprii/atrase a SPO la nivelul a 42 de unități teritoriale, din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României ca motor al dezvoltării instituționale, și creșterea capacității SPO în formularea planurilor de acțiune strategice pe piața muncii, pe termen scurt și mediu bazate pe analize și prognoze pertinente”.

Power Net Consulting este specializată în furnizarea de soluții de securitate IT, soluții de digitalizare și infrastructură IT. Acționarii companiei sunt Daniel Emil Munteanu – 50% și Ștefan Radu Mustață – 50%, potrivit termene.ro.

În 2021 Serviciul de Pază și Protecție s-a „dotat” cu aplicații informatice în valoare de 20 de milioane de lei, iar Power Net Consulting a încheiat cu SPP un contract de 267.746 de lei cu TVA pentru un rack de servere.